Învăț să beau la GoodWine :)

În acest week-end am avut plăcerea să beau ☺… să beau #altfel, în cadrul Goodwine, la invitația lui Bogdan Lupu.
A fost pentru prima oară când am participat la o degustare de vinuri, și cu siguranță nu va fi ultima ☺, pentru că a fost foarte interesant și mi-a plăcut foarte mult, e o stare interesantă, cunoști oameni pasionați de vin, dar nu acei împătimiți din cârciumi care își beau mințile, oameni care au un respect deosebit pentru vin și care îți pot povesti despre vin până dimineața ☺.

Cred că niciodată nu e prea târziu pentru nimic, iar acum pentru mine, cred că evenimentul din week-end cu testarea vinurilor din cadrul Goodwine de la Hilton, este startul unui nou domeniu în care îmi doresc să aprofundez cât mai mult, să mă educ în ceea ce înseamnă un vin, cum se bea un vin, etc….Deci mă apuc de băut ca să fie mai clar ☺))). Ceea ce este interesant, este că și băutul ăsta, e o artă… iar vinurile, au în spatele lor o poveste… am zis vinuri, nu tentative. Pentru mine, un vin bun este în primul rând vinul care nu îmi provoacă arsuri la stomac și dureri de cap, vinul pe care îl beau trebuie să mă îmbie, să nu fie nici prea aspru, nici prea sec și nici prea acid. Fiecare om are propriile lui sisteme de clasificare, eu sunt mai pragmatică, prețul nefiind neapărat principalul criteriu, merg pe principiul puțin și bun. De ce? Pentru că eu personal nu îmi permit mereu să dau un preț ridicat pe un vin bun pe care mi-l doresc și, decât să beau sau să mănânc mult și prost, prefer puțin și bun. Până la frumoasa vârstă de 40 de anișori pe care o am, am încercat să demontez acest mit… dar nu mi-a ieșit, sunt excepții cu siguranță. Când am vrut ceva bun de mâncare, când am vrut un pahar de vin bun, am înțeles că trebuie să scot un picuț mai mult din buzunar de obicei.

Nu am ratat-o pe Marina Samoilă, care nu m-a lăsat să trec de masa ei, fără să încerc Solo Quinta, de luat în calcul Cramele Ostrov și un vin echilibrat Esporao, distribuit de cei de la Heinrig Food & Beverages.

Mi-au plăcut câteva vinuri, iar pentru două crame/podgorii pe care le-am întâlnit în cadrul evenimentului de degustare Goodwine, am să fac separat 2 articole… pentru că m-a impresionat nu numai vinul ci mi-au plăcut foarte mult și poveștile din spatele vinului. Vorbesc aici despre Casa Neacșu si spaniolii de la Selecciona, care dețin în portofoliu mai multe crame. Pe gustul meu, vinul lor Habla 14 cu care am și închis ziua a 2 a de degustare, a fost cireașa de pe tort. Împreună cu prietena mea Ana Costras cu care am fost la acest eveniment, am luat-o sistematic și cu cap și în prima zi, am degustat albul și rose-ul, a doua zi, lăsând loc artileriei grea – vinurile roșii. Am zis să nu amestecăm ca să nu ne ia de cap ☺, mai ales pe mine, un novice în ale vinurilor. Cu siguranță abia aștept următorul eveniment de profil unde, să mai învăț ceva și să împărtășesc povestea frumoasă a vinului. Urmăriți evenimentele de profil și participați, este o experiență interesantă și s-ar putea să vă prindă ca și pe mine ☺.

FullSizeRender 4FullSizeRender 2FullSizeRender 3FullSizeRender 6FullSizeRender 5FullSizeRender 7

5
(Visited 218 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *