Cei mai mulți merg pe dungă

După niște experiențe banale, la Registrul Comerțului, pe la banca, chestii minore, după simplele ieșiri din casă, să merg la birou, să merg la magazin să-mi fac cumpărăturile, să mă duc în service cu mașina, să merg la un medic, să ies la masă etc… am realizat că cea mai mare parte a populației acestei țări, merge fix pe o dungă. Mă refer în textul meu, strict la populația acestei țări pentru că aici locuiesc și mă raportez la asta.
Acești oameni, cei mai mulți dintre cei care populează această țărișoară intitulată România, au trasată o dungă, pe care ei merg zi de zi, pe care își desfășoară activitățile ciclice, fie că vorbim de job-urile lor sau viața de zi cu zi. Dacă cumva le-ai șters din dungă, i-ai terminat, în acel moment ar trebui să gândească, să iasă din cutia în care singuri singurei s-au încuiat.
Nu vreau să aud scuze de genul: societatea în care trăim, sistemul, educația etc…. suntem oameni în toată firea, avem alegerile și deciziile în buzuar, trebuie doar să vrem să le accesăm și uneori, de fapt de cele mai multe ori, să ieșim din zona de confort, să ne dăm jos de pe nenorocita de dungă, să gândim, să riscăm, să ne asumăm dar mai ales să simțim și să trăim. Nu e ușor, cine zice că e ușor, uneori e groaznic de greu că îmi vine și mie câteodată să mă urc pe dungă… numai că, din moment ce te-ai dat jos de pe dungă, oricât de greu e în afara cutiei și pe lângă, nu mai calci pe acolo.
Ce naiba aveți în cap oameni buni de nu vă treziți???!!! Am mers azi cu metroul… MORȚI VII… asta am văzut în metrou, oameni care nu văd, nu aud… triști, fac totul parcă sunt teleghidați.
Dunga… dunga pe care cei mai mulți dintre semenii noștri merg, este cel mai periculos drum pe care au apucat. Aici probabil că s-a dorit să se ajungă, să nu gândim ca să nu deranjăm.

Ieșiți din cutiile în care sunteți, depășiți-vă limitările… renunțați la deja obsesivul ”Nu am timp”… ba da fir-ar să fie, aveți și avem timp să facem chestii și lucruri pentru noi. Citiți o carte, mergeți la o bibliotecă iar dacă bugetul nu vă permite achiziții, mergeți la Biblioteca Națională, un loc superb de unde nu îți vine să nu mai pleci, mergeți la Cărturești, beți un ceai și citiți, mergeți la teatru, la Operă, la expoziții de pictură, de artă în general… cunoașteți oameni noi, aflați păreri, mergeți la work-shopuri pe diverse teme…desenați, colorați, pictați…mergeți și luați cursuri de dans… călătoriți ici colo… atât cât vă permite buzunarul….dar faceți orice vă face să zâmbiți cu adevărat pe interior.
Ne stingem încet și sigur și e păcat. Stiu și cunosc cele 2 scuze ale secolului: Nu am timp și Nu am bani!… pe bune??? Pierdeți timp prețios din viața voastră făcând tot felul de chestii inutile sau care mai pot aștepta, pierdeți timp prețios și care nu se mai întoarce cu oameni care nu vă aduc nimic bun, care vă epuizează, care nu vă fac să zâmbiți și asta doar pentru că nu aveți curaj să luați decizii pentru VOI.
Alegeți voi cum să vă petreceți timpul și mai ales, cu cine să vă petrecți timpul, nu-i lăsați pe alții să decidă pentru voi pe timpul vostru și pe viața voastră.
Banii… daaa… mare bagatelă și cu banii ăștia, dar sunt atâtea lucruri pe care cheltuim banii și nu ne sunt tocmai necesare și sunt atâtea lucruri pe care le putem face ca să ne bucurăm sufletul și să ieșim din cutie cu atât de puțini bani .. 🙂 Suntem cei mai buni la a ne găsi scuze ca să ne acceptăm cutia în care stăm și dunga pe care mergem. De ce? Din comoditate.. și din frica de a încerca altceva nou. Frica – dușmanul sufletului și al minților deschise.
E viața noastră dragii mei, la un moment am locuit în aceeași cutie cu voi, am mers pe aceeași dungă nenorocită până când am zis STOP, e viața mea, e timpul meu și vreau să dispun de el eu… așa cum consider eu, nu prietenii, nu colegii, nu partnerul de viață, nu familia… pentru că în final, fiecare individ își trăiește propria experiență și pleacă singur cu ce a reușit să adune și să strângă… și nu sunt lucruri, sunt trăiri, sunt emoții, amintiri. Gândiți-vă ce vreți să aveți cu voi în ”bagaj”.

Vâ doresc să vă abateți de la dungă și să învătați să trăiți fără ea, nu e ușor, dar e atăt de frumos să fii liber, să fii TU, să fii #altfel.

4
(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *