De ce FERMA DACILOR?

Păi de ce nu Ferma Dacilor?

La aproximativ 80 km distanță de București, drumul spre Buzău, după Cramele Tohani, este acest colț de Rai numit Ferma Dacilor. Am mers prima dată în preajma Paștelui și a fost bine, că nu am nimerit să fie multe lume, ceea ce mie mi-a plăcut foarte mult.

De când intri de la șosea către fermă, dai de un drum pietruit, ușor accesibil însă pentru orice timp de autoturism, un drum superb, un adevărat tunel de verdeață.

Ajungi și vezi de la intrare, jos în vale, o mare parte din superba proprietate Ferma Dacilor. Aici se poate rămâne și peste noapte, există camere de cazare, se pot organiza evenimente sau poți evada efectiv pentru câteva ore din nebunia orașului aglomerat, să te rupi de tot, să mănânci ceva bun și să îți hrănești și sufletul cu un cadru de poveste.

Nu există un meniu scris pe un pliant sau pe o listă printată clasică, așa cum suntem învățați în restaurantele din oraș, ci este meniul pe care cei de la fermă îl prepară, altul în fiecare zi. O constantă în meniu, este platoul casei, un platou imens de aperitive calde și reci, suficiente pentru 4 persoane, care costă 50 lei. Astăzi am luat ciorbe, sarmale și tocănița dacică cu mamăliguță. Cred că cel mai important este că cea mai mare parte din ingredientele folosite la prepararea meniului zilnic, sunt din producția proprie. Vorbim în special de carne, care practic reprezintă 80% din meniu :)…..fie iepuri, bibilici, gâște, porci Mangaliță etc… Consider ca este un atu sursa de unde te aprovizionezi când ai un restaurant, nu pentru mine în mod special, căci eu nu consum carne, dar pentru ceilalți clienți, cred că e importantă sursa mâncării, sursa cârnii, căci aici vorbim de produse obținute din propria gospodărie a celor de la fermă, acesta fiind un factor de diferențiere între Ferma Dacilor și alte locații.

Din ceea ce am mâncat acolo și am gustat de la ceilalți din farfurii măcar să văd gustul, totul a fost bun și bine gătit. Cu siguranță nici un loc nu este perfect, dar ce este dincolo de ușa restaurantului sau a camerei de cazare, este perfect și Divin. Este natură peste tot unde întorci capul și îmi place ideea de lemn, de piatră și de animale lăsate libere ☺.

Am mers acolo într-o zi, doar să beau o cafea, să simt energia locului și să mă încarc cu frumos și bun, departe de tumultul epuizant uneori din București. Fiecare om are așteptările lui, eu merg să simt mirosul de natură autentică, relativ aproape de casă. M-am dus prima dată la invitația unor prieteni de la Buzău și am rămas foarte plăcut surprinsă de ideea locului, de amplasare, de expunere, de ceea ce simte sufletul … de priveliște și da… de amabilitatea personalului de acolo și a celor care dețin ferma. Dacă te duci și doar să îți bei cafeaua, poți sta afară pe o pătură atâta timp cât îți face placere, să joci table, să citești o carte, fără ca cineva să te facă să te simți prost că nu ai consumat de nu știu câte sute de lei. Ca și activități extra mâncat :)))…..se poate face tiroliană și se poate călări.

IMG_1926

Aici, la Ferma Dacilor, am avut prima mea întâlnire de gradul zero, cu un cal, un exemplar superb. Cu teama la pachet, am reușit să trec peste emoția care mă stăpânea și l-am atins, l-am pupat, l-am îmbrățișat, mi-am pus capul pe el și ceea ce am simțit, a fost sublim. Am ajuns la 40 de ani și nu am reușit niciodată să mă apropii atât de mult de un cal, îmi era teamă… am reușit și am înfrânt-o. Și acum când scriu rândurile acestea, mă trec fiori de emoție. Sunt emoții, bucurii simple, pe care absolut nici o vacanță luxoasă, pe care nici o geantă scumpă sau nu știu ce bijuterii nu mi le vor da. M-am bucurat ca un copil, iar când eu am privit calul în ochi și mi-am atins tâmplele de capul lui a fost wow. Știu, poate sună tâmpit, dar cred cu tărie că bucuria autentică și fericirea vine din lucrurile mărunte pe care poate de o viață ți le dorești dar ți-a lipsit curajul.
IMG_1931

Cât despre Ferma Dacilor, este locul ideal pentru o evadare, în mijlocul naturii înconjurat de animale de tot felul. Pentru cei care au copii mici, nu vă faceți griji, nu au nici o șansă să se plictisească… animale, iarbă verde și spațiu de alergat la discreție cât vezi cu cochii, tiroliană, desert făcut în casă, papa bun 🙂

Pentru mine, Ferma Dacilor este o experiență #altfel, este o experiență personală care mă încărca pozitiv și care îmi produce o mare bucurie, scriu doar despre experiențele pe care le trăiesc, despre ceea ce simt și văd, cu bune și cu rele ☺

Am o recomandare pentru cei care dețin și administrează locul, oameni dragi, sunt foarte mulți cei care vin de la București în mod special să zicem, și este extrem de neplăcut, să nu găsești masă liberă pentru că locația este plină. Este de înțeles nimic de zis dar gândiți-vă că cei mai mulți vin pentru tot pachetul, masă și moment de relaxare în mijlocul a ceea ce Ferma Dacilor ofera din plin. Ca să vii de pe drum, de la 2h poate distanță și cu copiii după tine și să ți se spună că este nu știu ce eveniment și că nu sunt disponibile locuri și personalalul nu face față, nu este deloc ok. Aveți telefoane și în 2017 avem ceea ce se numeste online, unde aproximativ 80% dintre consumatori stau și caută informații, atunci faceți bine și folosiți-vă de ele :)…. anunțați pe Facebook sau pe site-ul vostru, daca nu mai este capacitate sau aveți evenimente, răspundeți la telefon și anunțați dacă sunteți liberi. Dacă este să ținem cont că nu vorbim de un restaurant în oraș, unde dacă nu ai loc la unul mergi la 2 pași la vecinu, la voi se vine în mod expres de la niște distanțe :)… din respect pentru clienții voștri, găsiți o soluție să nu vă plece oamenii pentru că nu s-a găsit loc la masă…. e păcat de tot ceea ce pe mine m-a impresionat într-un mod plăcut. Succes în continuare și felicitări pentru ce ați reușit să creați.

NU UITAȚI, FRUMUSEȚEA CHIAR VINE DIN INTERIOR IAR BUCURIILE DIN LUCRURI MĂRUNTE

FullSizeRender 2

FullSizeRender 3

IMG_1794

IMG_1797

IMG_1813

IMG_1814

0
(Visited 192 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *