De ce să alegi Bali ?

Bali a fost mai mult decât o vacanță. Cele 5 săptămâni aici au fost o experiență, experiența #altfel a vieții mele. Dacă vei opta pentru un resort de 5 stele și te vei plimba de la plajă la masaj, apoi la masă la preparate sofisticate, apoi iar la plajă iar seara la un cocktail și uite cum au trecut cele 10-14 zile de concediu, atunci da, ești într-o vacanță dar nu ai simțit vibe-ul acestei insule magice. Depinde foarte mult de ceea ce își dorește fiecare și pentru ce anume alege să meargă în această insulă. Eu am vrut ceva #altfel decât până acum, am vrut să trăiesc efectiv intens fiecare zi, am vrut ceva autentic și de asta am avut parte cu vârf și îndesat :). Bali m-a defectat într-un mod în care nu îmi doresc să mai fiu reparată.

De ce să alegi Bali? Pentru tot ce vei trăi aici, pentru oameni, pentru că energia pe care o vei simți are ceva, ceva bun și Divin.

bali_biketour-3
bali_biketour-6  bali_biketour-10  bali_biketour-22  bali_biketour-33  bali_biketour-35

 

Experiența Bali o trăiești în mijlocul lor, al balinezilor și al celor care au ales să fie adoptați de insulă. Sunt foarte mulți străini care și-au schimbat radical existența. Îi recunoști pe cei care sunt acolo de ceva vreme… au renunțat la haine fancy, la machiaje, la poșete scumpe, poartă hainele simple ale balinezilor, papuci și neapărat la gât un șirag de mărgele tipice locului. În aceeași măsură acesta este outfitul și pentru femei și pentru bărbați. Te lovește simplitatea la fiecare pas, te învăluie efectiv modestia aceea curată și liniștea locului.

bali_day14_market-8

bali_day16_subek-3

bali_day16_subek-25

bali_day16_subek-31

bali_day16_subek-38

bali_day16_subek-41

bali_day18_lembongan-2
bali_day24_ceremony-1 bali_day24_ceremony-4

bali_shadowpuppet-3

bali_biketour-4

bali_day14_market-1

Bali nu înseamnă un mare resort, nu pentru mine cel puțin… înseamnă să fii printre oamenii de acolo, să simți energia acestei insule care face ca totul să fie atât de unic și magic.

Bali nu este doar ceea ce vedem în reviste și reclame. Văzut și trăit în mijlocul balinezilor, acest loc înseamnă simplitate, bun gust, natură, alimentație sănătoasă, zâmbete la fiecare pas, liniște, oameni care mulțumesc pentru tot ce au și o recunoștință permanentă pentru Mama Pământ și Mama Natură din partea tuturor care locuiesc acolo. Bali înseamnă Yoga și Meditație, este un stil de viață… oamenii caută să se reconecteze cu ei în primul rând și apoi cu natura.

IMG_1485
IMG_1749

 

Ca și destinație  îți oferă absolut tot – relaxare, yoga, temple, cascade, ocean, distractie, surf, animale libere în toată splendoarea lor, hrană sănătoasă, oameni calzi și locații incredibile. Apusul la Ocean în Canggu este ceva care îți va rămâne în suflet și în minte.

IMG_9732

IMG_9807

IMG_9491

Bali este una dintre cele mai mari atracții din lume, turismul fiind pentru cei mai mulți balinezi, ocupația de bază. Ospitalitatea și amabilitatea balinezilor are ceva aparte. Religia celor aproximativ 4 milioane de balinezi este hinduismul balinez, Bali fiind renumit pentru numeroasele temple care se afla pe teriotoriul insulei și procesiunile religioase.

Zona de Nord a insulei este o atracție și pentru imensele plantații de cafea iar Centrul și Sudul te cuceresc prin terasele cu orez care sunt de-a dreptul de vis.

bali_biketour-15
IMG_1142

Bali este un mixt de religie, simplitate, natură exotică, munți cu vârfuri de peste 3000m, vulcani activi, plaje albe în Sud, plaje cu nisip negru în Nord și Vest, temple care te cuceresc prin arhitectura impresionantă și ritualurile aferente, Oceanul unde suferii sunt în voie pe creste de valuri, YOGA și renumitele masaje de relaxare balineze, arta balineză – sculpturile în lemn și piatră din Mas, atelierele de bijuterii de argint și aur cu magazine de expunere, renumit este – batikul – țesătură fină realizată din bumbac mătase, pictat de obicei manual, mâncarea și toate preparatele naturale, din fructe și legume.

Tot ce găsești și trăiești aici, este ca să te facă să te gândești toată viața apoi, asta în cazul în care dorul nu te face să revii. Nu trebuie ratată piața din Ubud 🙂

Să trăiești aici este destul de accesibil din punct de vedere financiar, fără să punem la socoteală toate celelalte beneficii. Să închiriezi o casă modestă dar cu tot ce îți este necesar traiului, cu utilități este undeva la 350 dolari. Hainele nu reprezintă un cost ridicat, asta dacă nu vrei fițe, mâncarea nu reprezintă un cost major, mai ales dacă adopți stilul balinez alimentar bazat pe legume, fructe.

bali_day3_ceremony-4

bali_day3_ceremony-5

bali_day10_campuhan-4

bali_day10_surana-3

bali_day10_surana-5

 

În Bali, timpul are o altă dimensiune, oamenii sunt #altfel, natura se respiră #altfel iar tu… ai șansa să te reconectezi cu tine.În Bali… eu m-am regăsit și nu degeaba a fost făcut acel film Eat, Pray Love cu Julia Roberts și în Bali. Căci Bali… chiar schimbă modul de a gândi, de a vedea și de a percepe viața.

De ce aș mai alege Bali? Pentru că aici am simțit ce înseamnă puțin și că îți trebuie atât de puțin ca să fii fericit. 

Vă doresc să treceți pe lista voastră de călătorii/ de experiențe #altfel – BALI și drumurile să vă poarte pe aceste tărâmuri de poveste.

sursa foto : Kyle Kesterson și poze personale

FullSizeRender

IMG_0694

IMG_1070

IMG_1290

IMG_1415

IMG_1657

IMG_2122

IMG_7405

IMG_7413

IMG_7882

IMG_8009

IMG_8873

IMG_9823

IMG_1101

IMG_0168

IMG_1996

IMG_8735

3
(Visited 122 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Georgescu Viorel 10 December 2017 at 3:14

    frumos,concis,bine punctat…multumesc…

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *