Îmi plac contrastele cu atitudine

Îmi plac contrastele, îmi place tot ce este frumos. Știu că fiecare vede frumosul în felul lui iar eu îl prezint așa cum îmi place mie, prin ochii mei.

În drumurile mele la Târgul Pitti Uomo, de la Florența, după părerea mea cel mai interesant eveniment de fashion dedicat bărbaților din lume, am cunoscut familia Gaetani. Ea româncă iar el Italian, cu un business în acest domeniu destul de bine dezvoltat, moda masculină.

Discuții despre stil, despre modă în general putem avea până dimineața, ideea din punctul meu de vedere este una extrem de simplă, fără atitudine totul este sec.

Poți pune pe tine absolut toate combinațiile pământului, poți pune cele mai renumite branduri, poți purta colecții ale celor mai renumiți designeri dar, dacă nu ai atitudine nimic nu are valoare iar totul poate deveni doar ”ieftin” ca și imagine… doar niște haine, nu o ținută.

Porți un tricou de 30 de lei de la H&M, un jeans de la dsquared2 și un tenis alb în picioare…ceva simplu.. însă dacă ai atitudine când le porți, și o haină de 15 lei prinde viață și e pusă în valoare.

Îi ador pe Simona și pe Marco Gaetani, sunt geniali prin simplitatea lor dar în același timp prin complexitatea detaliilor. Spun mereu că detaliile fac diferența iar ținutele lor, nu duc lipsă de detalii. Oricât de banală ar fi o haină, când intra pe mâna lor, iese o mică operă de artă. O broșă, un epolet, o eșarfă, un detaliu aplicat pe maneca sau pe masete, transforma totul. La toate acestea, atitudinea pe care cei doi o au, este fix ingredientul ca ei, sa arate ca modelele profesioniste de pe copertele revistelor de lux.

Sunt oameni normali, ca mine și ca tine dar, care au ales să fie #altfel, au ales să iasă din anonimat și mai ales, au știut să facă asta fără a fi penibili.
Nota generală a ținutelor lor este : bunul gust, ei atrăgând atenția prin felul în care reușesc să creeze spectacol din fiecare outfit pe care il poartă. Simona spune că fiecare haină pe care o coase, pe care o gândește, are o poveste, căci fără poveste ar fi doar cârpe. Accesoriul lor principal este : atitudinea, și o au în sânge, indiferent că poartă un outfit pentru un eveniment, că sunt în haine de stradă sau în trening. Atitudinea și stilul, nu au vârstă…

Dacă fug de ceva atunci când îmi aleg ținutele și combin diverse piese, fug de a cadea în penibil și de a deveni ridicolă, așa cum sunt parcă mulți prea mulți din jurul nostru, în acea goană nebună de extraordinar și de spectaculos, își transformă ținutele în haine de circ.

Cautați să vă regăsiți în hainele pe care le purtați, puneți-vă amprenta și mai ales, simțiți-vă comfortabil. Creați-vă un stil, unul autentic, inspirați-vă din ce vedeti in reviste, la TV, la alții din jur….dar… nu fiți penibili.

Se poartă nu neapărat ce e la modă și în trend, ci se poartă ceea ce îți vine bine și în care tu să te simți TU, alege să fii #altfel.

Nu uitați, frumusețea vine din interior iar bucuriile din lucruri mărunte.

Foto credit: Ion Cota

FullSizeRender 3FullSizeRender 4FullSizeRender 2FullSizeRenderFullSizeRender 5

4
(Visited 258 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *