Relaxare la 2 pași de București – Gradina Vlahiia

 

Cred cu tărie că nimic nu este întâmplător și că ajungem fix în locurile în care trebuie să fim, iaca a venit momentul ca astăzi să ajung să petrec ziua la 2 pași de București, la 30 de minute distanța de mers cu mașina. Am trecut pragul unui loc autentic, am trecut pragul unui LOC. Am ajuns acasă la https://www.facebook.com/GradinaVlahiia/. Nici nu știu cu ce să încep?!

5_

Sunt multe de spus, dar nu vreau să spun tot, pentru că vreau să vă bucurați pe viu de ceea ce am văzut și eu cu ochii mei aici.

Toscana este una dintre zonele mele preferate iar Maramureșul nostru îl ador. Se pare că nu sunt singura care are această combinație de gusturi, o mai au și cei care au creeat acest sătuc de poveste, pe o suprafață de 4 hectare, cu un pic de Toscana și un pic mai mult de Maramureș la Gradina Vlahiia.

 

GIN0279-1

 

GIN0164-1

 

Vrei aroma de Maramureș?… găsim la Vlahiia. Un pic de Săpânța și 4 case autentice maramureșene de la mama lor, amenajate în stilul maramureșean cu 18 camere duble. La doar 30 de minute de București, chiar și pentru puțin timp, te poți simți acolo in Maramu.

 

DSC7121_

DSC7112_

image5

 

Dacă vrei să te relaxezi și nu vrei să pleci departe de București, dar nu vrei nici în oraș să stai, atunci Gradina Vlahiia, poate fi o opțiune pentru a evada 2-3 zile, fie că alegi week-endul sau zilele din cursul săptămânii.

Acum hai să continuăm, căci avem 4 hectare de povestestit :). Avem aici, un Restaurant, un Muzeu al Icoanei un mic lăcaș de cult în care vei simți nevoia să te așezi și să spui un simplu ”mulțumesc”, avem un Muzeu al Țăranului cu obiecte vechi adunate cu grijă, avem o fermă unde musai vă rog să intrați la grajduri, să vedeți caii și poneii, avem un lac micuț, avem 4 case Maramureșene autentice și o casă Toscana, avem sere, avem hambar, avem curte cu verdeață, cu pomi fructiferi, cu conifere și tot felul de vegetație cât vezi cu ochii.

IMG_5623

 

Așa cum chiar gazdele spun, Grădina Vlahiia, ”a fost concepută ca o oază de pace și omenie aproape de București, satul Snagov, un loc de povestiri, un sat autentic românesc în miniatură, un loc de odihnă”, iar ca să îi credeți pe cuvânt, dați o fugă.

Cred că pozele au povestit mult mai bine decât mine 🙂

image1

 

O mare parte dintre alimentele pe care restaurantul o pune la dispoziția clienților săi, provine din serele și direct din ferma Grădinei Vlahiia. Am făcut această precizare pentru că tot ceea ce vedeți acolo, serele și ferma, nu sunt de decor și doar de vizitat, ele produc roade, ce sunt puse apoi pe mese sub diferite forme de preparare.

 

IMG_4088-2

DSC7432_

GIN0334

 

Locația este relativ nouă în piața turismului și agroturismului, au deschis-o oficial în ianuarie și cu siguranță mai sunt multe de pus la punct și ca în orice business care are legatură cu zona de restaurante/cazare, probabil că niciodată nimeni nu va reuși să mulțumească pe absolut toată lumea.

Am o recomandare însă pentru cei care vor să vină la Grădina, să sune neapărat pentru rezervare iar o dată ce ați trecut pragul în grădină, dacă ceva nu este pe placul vostru, comunicați și dați feedback direct către cei care conduc locația, numai comunicând putem îmbunatății calitatea serviciilor.

IMG_5640

 

Am recomandări și pentru cei care gospodăresc cele 4 hectare de frumos :). În primul rând, ascultați și părerea clienților dumneavoastră, comunicați cu ei, vedeți ce le-a plăcut cel mai mult, ce nu le-a fost tocmai pe gust, astfel veți reuși să deveniți mai buni, ”omul cât trăiește învață” – zice o vorbă veche. A doua recomandare, și tare aș vrea să nu sune aiurea, căci este o completare: preparatele românești sunt servite perfect în vase de lut, care sunt în ton cu locul autentic românesc, dar pentru că avem și un pic de poveste italiană, cred că ar fi mai bine ca preparatele să fie servite în vase de porțelan. A fost nepotrivit să servesc supa cremă de sparanghel cu caracatiță din bol de lut, același tip de bol din care fiica mea, servea ciorbă de fasole, lucru care merge foarte bine :), sunt detalii știu, dar ele fac diferența, iar locul acesta este plin de detalii și felicitări pentru asta. Cu siguranță știm că niciodată nimeni nu va reuși să mulțumescă pe toată lumea, dar putem să devenim mai buni în ceea ce facem și oferim către consumator. Acum să revenim la mâncare, este foarte bună și să nu carecumva să cereți nota de plată fără să nu vă luați la desert, tortul de ciocolată cu zmeură. Este un fel, nici nu știu cum să îi zic, este un mix de prăjitură de casă negresă cu ciocolată și zmeură… sau mure? Hmm… nu mai știu :)).

 

Felicitări pentru micul colț de Rai pe care l-ați creat, detalii multe peste tot, trebuie doar să deschizi bine ochii să le vezi și să le simți. Îmi plac locurile autentice… căci am mai scris și despre altele, autenticitatea este cea care m-a atras cel mai mult aici la Gradina Vlahiia, autenticitatea.

Iubesc să fiu Turist în Țara mea #altfel, să descopăr autenticitate, oameni #altfel care au povești de spus și să trăiesc experiențe care mă scot din cotidian 🙂

 

IMG_5790

 

Pentru mai multe informații dă o fugă și pe site-ul www.gradinavlahiia.roși pagina lor de facebook.

Susa fotografiilor – personală sau site-ul Gradina Vlahiia.

1
(Visited 2,083 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *