SĂ ȘTII SĂ ÎȚI LAȘI LOC DE BUNĂ ZIUA – e #altfel

Se spune că pe un om, îl vezi cu adevărat nu la distracție sau când este la necaz, ci atunci când este într-o situație de răscruce sau de criză.

Cele mai importante evenimente care pot arăta adevăratul caracter al unui om, sunt atunci când ori dă de bani și uită efectiv de unde a plecat, ori atunci când iese dintr-o relație.

 

Acum am să scriu despre a doua variantă, când o relație se încheie. Frustrările, răutățile și tot ce este mai urât este etalat, nu este o regulă, dar a devenit o normalitate. De ce? Pentru că este tot ce poate respectivul om, pentru că unii nu au capacitatea de a înțelege că unele relații, nu durează o eternitate, că ceva nu a funcționat, că ceva undeva s-a rupt iar celălalt a ales ce a considerat că este mai bun pentru el. Dacă am înțelege că viața este un întreg șir de experiențe și alegeri, că există un curs și că fiecare trebuie să aleagă el pentru el, în funcție de ce îi este mai bine sufletului său, atunci poate nu s-ar mai ajunge  la situații conflictuale. Frustările, ura și impotența mentală urâțesc oamenii și îi mănâncă cu totul pe interior.

Eu am așa niște teorii, cred că tâmpite clar :), că deh… sunt veche cum îmi spunea la un moment un cititor. În mintea mea sunt câteva lucruri care nu se pupă… iubirea și ura. Nu pot coexista domne, pentru că unde este iubire este lumină iar intunericul apare doar în lipsa luminii, corect?! :).  Nu poți astăzi să iubești și a doua zi să urăști și să îți arăți caracterul urăt. Când ai trăit cu un om, ai împărțit poate totul: casă, masă, bune și rele, greutăți, bucurii, sărbători, intimitate, prieteni, neamuri și de ce nu, un pat.  Ai cunoscut acel om poate în cele mai intime momente, care creează niște conexiuni sau ar trebui să creeze… ca să ajungi apoi să te huidui :(, dar așa cum spun mereu, și asta este o alegere. Este plin de astfel de situații, oameni care se dușmănesc, care se folosesc de proprii lor copii ca mijloc de negociere și influență, este oribil.

Cred că nimic pe lumea asta nu mi se pare mai urât atunci când 2 indivizi nu mai formează un cuplu, decât să nu știe să își lase loc de Bună ziua! Nu o să îmi uit bunicii D-zeu să le călăuzească pașii, asta îmi spuneau mereu: ”să îți lași loc de Bună ziua!” indiferent de situație, și este o mare calitate și abilitate. Acum stând și uitându-mă în jur, cum să lași loc la ceva ce oricum abia spui. Respectul nu mai este ceea ce am învățat eu. Respectul care stă la baza construirii unei relații de orice natură dar cu atât mai mult la baza unei relații de cuplu, nu trebuie să dispară nici dacă relația de cuplu nu mai funcționează în formula respectivă…..mai ales că după, trebuie să rămână respectul și o legătură de prietenie, pentru acel puțin sau mult petrecut împreună, căci în fond și la urma urmei nu te silește nimeni să fii cu EL sau EA, tu ai ales. Acel om, cu care ai trăit o poveste de iubire, nu este un oarecare, este un om care ți-a dăruit din timpul lui, din energia lui, din încrederea lui, din trăirile lui și parte din viața lui.

 

Cred cu tărie că fiecare OM care apare în viața noastră, nu apare așa haotic, că avem de învățat și de experimentat diverse teme. Acceptarea, iertarea, respectul față de om și față de situații, au rolul doar de a ne ajuta să mai urcăm o treaptă pe scara evoluției. Am încercat să duc mai departe și să aplic puținele dar extrem de folositoare învățături de la bunici, căci ceea ce deprinzi de acasă în școala celor 7 ani, nu te învață nici o școală din lume.

E clar că educația, experiențele, maturitatea, bunătatea, ura, frustrările, neputința, invidia, experiențele frumoase sau mai puțin frumoase, felul cum ai știu să treci peste ele, anturajele, familia, toate te formează ca individ.

Mi-a fost dat să trăiesc câteva experiențe/lecții nu tocmai plăcute dar acum, când mă uit în urmă, nu pot decât să mă felicit pentru cum am reușit nu neapărat să întorc și celălalt obraz, căci nu am făcut-o, dar pentru că nu am coborât acolo jos, jos unde celălalt era. Nu sunt oameni nepotriviți, nu sunt relații nepotrivite, sunt doar experiențe de care nu putem fugi și nici nu ne putem ascunde, pentru că ele sunt parte din viața noastră, fără ele, nu avem cum să creștem. Unii cresc, unii stau pe loc, în funcție de capacitatea de acceptare și de gestionare a lor, a experiențelor noastre în fond :).

 

Am în cap acest obsesiv : ”Să îți lași loc de Bună Ziua” – e mare lucru să știți, asta înseamnă că ai reușit să fii OM. Stau și mă uit la text și ochii îmi revin la fraza de mai sus…. Câtă simplitate, câtă banalitate dar în același timp, este un exercițiu complet al exercitării calității tale de a fi OM bun. Și da… este o alegere și să Îți lași loc de Bună ziua, căci alegi să nu fii rău, iar starea de bine pe care o ai atungi când reușești să te păstrezi acolo unde tu vrei, e fantastică, e incredibil când reușești să lași binele din tine să fie suprem.

 

Dragii mei, nu este ușor dar nici greu, învățați să evaluați situațiile în viață, alegeți ce credeți că este mai bine pentru voi dar… nu uitați niciodată că a fi OM, este o adevărată virtute iar a ști să îți lași loc de Bună ziua, devine o încununare a calităților tale și mai ales a abilităților de a rămâne cu fruntea sus și a merge mai departe cu onoare în orice fel de situație, fie că vorbim de relații personale, relații de cuplu sau relații profesionale, teoria este aceeași.

Nu uitați că frumusețea chiar vine din interior iar detaliile fac diferența întotdeauna, iar eu uitându-mă în jur, nu pot decât să mulțumesc în fiecare dimineață când deschid ochii, pentru tot și mai ales pentru alegerile făcute, pentru că sunt EU #altfel.

Închei acest articol cu concluzia următoare: că este atât de mare un lucru atât de mic .

 

4
(Visited 234 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *