Vaginul din pantalonii bărbaților

Chestia asta cu femeia independentă, ia așa o turnură dubioasă… Cred că sunt mai multe feluri de femei independente… însă cel mai important aspect de la care a pornit această independență a femeii, a fost nevoia de a nu mai depinde de partenerul de viață, să ceară bani pentru diverse necesități …  sau de a sta într-o relație care nu funcționează din cauza dependenței materiale care se crează. Nu vreau să fiu răutăcioasă ci doar perfect realistă și ancorată în realitatea pe care o trăim, nevoia asta a venit poate din ceea ce am văzut acasă la femeile din familiile noastre și nu numai, unde ele din păcate, nu aveau ”drepturi”, aveau doar obligații. A se vedea foarte bine ghilimelele de la drepturi.

Femeile, multe chiar prea multe și în zilele noastre, deși muncesc și au un salariu, trebuie să ceară voie să își cumpere una sau alta, să nu mai vorbim dacă sunt casnice… situatia e la modul: ”pentru ce îți trebuie?”, ”de ce îți trebuie?”…sau simplu : ”nu ai nevoie!”… apoi intervine aspectul legat de relația efectivă de cuplu, în care dacă mai sunt și copii la mijloc devine aproape imposibil de luat o decizie din partea ei de a pune punct, deoarece posibilitatea de a o lua de la capat, devine extrem de grea când nu ai o anumită independență financiară

Cred că de aici a pornit, această tendință a femeilor de a avea o independență, dar vorbim de independența financiară, au vrut sa scape de acea ”moștenire”, de a sta și a accepta anumite lucruri pentru că nu au încotro. Cu trecerea anilor, a intervenit independența femeii, care muncește și este capabilă să ia niște decizii, care dacă consideră că relația de cuplu nu mai funcționeză, are puterea să pună punct și să meargă mai departe, pentru că ”nu stă la mâna barbatului”, hai să fim sinceri, asta e realitatea, ele stau, pentru că nu au unde să se ducă și nu își permit. Iar faptul că doamnele au scos capul de la cutie, a început să deranjeze din ce în ce mai mult probabil, și sunt descrie de multe ori ca ceva atât de păcătos (și chiar nu e :))…însă nu ar trebui să fie așa, iar fară comunicare se va creea o prăpastie în timp, între cele două sexe.

Nu cred că e nerăbdătoare nici o femeie să schimbe singură becurile prin casă, să își facă singură pana la mașină, să care bidoane cu apă, să își deschidă singură ușa într-un restaurant, etc… iar când ajungem să o facem, e pentru că ori nu e nimeni altcineva să o faca, ori cine e …. doarme în papuci… și sunt lucuri care trebuie făcute și nu poți aștepta să îi vină partenerului cheful să o facă…Tema asta cu femeia puternică/independentă vorba unei prietene bune de a mea, e o temă care poate fi dezbătută în episoade, căci au fost femei care au condus imperii, care au făcut invenții etc etc… Nu e nimic greșit să fii independentă, dacă ți se potrivește :)… femeia independentă nu numai că știe ce vrea, are puterea să facă și să decidă pentru ea, lucru care mi se pare extrem de important.

 

E un subiect delicat și deloc facil, însă da, e o situație, s-au schimbat polii, femeile au devenit puternice, independente iar barbații stau acasă și îngrijesc copii, ceea ce nu e o rușine, chiar e un lucru mișto…abia constată și ei ce înseamnă : ”păi ce faci toată ziua?, nu faci nimic… stai cu copilul !.”… acesta e un motiv pentru care mă bucur, pentru că cel mai greu job din lume, din care nu poți niciodată demisiona și nu este nici plătit, e acela de MAMĂ… așa că din punctul ăsta de vedere, este o experineță excelentă să vadă și tăticii ce înseamnă să fii ”mamă”… :)))… Vorbim de o stare și un trend dacă îi putem spune așa, că e bine sau nu.. rămâne de văzut, nu dau verdicte și nu pun etichete.

Apreciez și respect femeile independete, dar hai să nu le punem la zid… căci observ în diverse articole, că e la modă în a comenta această alegere a femeilor de a fi. La urma urmei, e o chestiune de principiu, de ceea ce consideră fiecare că e bine pentru el, cum și în ce fel își dorește să trăiască ….

E atât de ciudat când vezi bărbați vorbind în numele femeilor, ca și când ar avea un vagin în pantaloni… și ei știu și vorbesc ca și când ei trăiesc experința femeilor, domnilor controlați-vă mai bine și verificați dacă mai aveți coaiele și penisul la locul lor și noi să purtăm de grijă vaginului nostru, ce ziceți?!… Căci cred că aveți atât de multe de făcut decât să vă dați cu presupusul în ceea ce privește ce și cum face o femeie independentă. Aș accepta poate să iși dea cu parerea un bărbat care a fost femeie anterior și apoi a suportat o operație de schimbare de sex… căci doar în acest caz, un barbat, poate spune ceea ce înseamnă și ce poate gândi o femeie( dar nu vreau să mă gândesc la varianta asta). Nu am fost și nici nu o să fiu o feministă, sunt doar un om ancorat in realitate, văd foarte bine și știu ce înseamnă o femeie independentă, o mamă ce își crește copii singură, o femeie ce își întreține familia, care merge la job, are grijă de casă, încearcă să se ocupe și de ea și observ și ce înseamnă o plantuță, care stă să depindă de un purtător de coaie si de card cu lovele pe el…. (căci un bărbat adevărat, nu vrea să cumpere o femeie)…. :)….o plăntuță care atârnă prin cafenele și restaurante, doar doar pleacă acasă cu ceva…e o mare mare diferență.

Revin însă, e o chestiune de alegere a fiecarei femei, ce iși dorește și ce poate în fond și la urma urmei, e o chestiune de alegere a fiecărui mascul de a-și alege ce fel de femeie vrea lângă el, asumați-vă în schimb fiecare rolul și alegerile făcute.

Nu trebuie pus la zid nimeni, însă… nu încerca să pari altceva decât ești… ATÂT :).

 

 

bursa foto: www.intrigue.ie

 

 

 

0

3 Comments

 1. Adi L. 24 May 2017 at 12:31

  Ai punctat foarte bine ?

  Reply
  1. retro Louise 24 May 2017 at 12:54

   asta e realitatea… ne place nu place… asta e 🙂 o zi minunata

   Reply
 2. Adi L. 24 May 2017 at 12:59

  Ne place ? zi frumoasa si tie!

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *