Cum e sa fugi de acasă – la Bali Spa Cornu

Vineri, o zi din aia de final de săptămână epuizantă, în mintea mea era SPA – SPA -SPA. Conduceam agale mașina printre ceilalți companioni de trafic parcă mai terminați cu capul decât mine :).

Am avut un moment de bucurie egoistă, că sunt alții care sunt mai praf decât mine :).

Și cum conduceam eu așa anesteziată de oboseală, de gânduri, de planuri, de proiecte, de 200 de mii de răspunsuri care nu își găsesc întrebările, zic…. În mintea mea, nu vreau să mă duc acasă, una dintre fete era la bunici la Buzău, cealaltă cu prietenul ei… zic, clar acasă nu. Acum, unde să mă duc, căci cam toată lumea era plecată la mare sau cu planuri deja făcute și în același timp, nu vroiam să văd pe nimeni, vroiam ceva timp eu cu mine. Zis și făcut, am căzut de accord eu cu mine, că vom petrece week-endul împreună, dar unde? Ceva aproape de București. Mi-a venit în minte, un loc unde am mai fost de 2 ori în anii trecuți la 2 pași de București, un spa altfel , si anume la Bali Spa la Cornu.

 

Ce e de făcut la BALI Spa Cornu?

Mi-am zis repede ce aș putea face la un spa: relaxare, mâncare bună, aer curat, liniște, masaj, piscină… aproape de casă, fix ce îmi trebuia pentru un week-end pe chill. Zis și făcut, pun mâna și sun, am avut noroc, am găsit o cameră liberă. Au avut bunul simț să mă anunțe că cina se servește până la 21, eu ajungeam oricum după 21, dar  nu mănânc după 19, deci totul era fix cum trebuia.

I-am rugat să îmi lase în cameră o banană sau un iaurt, asta pentru că de ceva timp, urmez un program de alimentație mai aparte, mănânc doar la ore fixe (am să scriu și despre asta), prima masă fiind la ora 7 🙂 și următoarea la 10, atunci când în mod normal urma să cobor la micul dejun.

Am ajuns la locul cu pricina –  nu am putut decât să mă încarc instat când am intrat să îmi parchez mașina într-o oază de verdeață, să aud doar susurul apei din fântânile din curtea centrului de Spa.

Mi-am făcut check-in-ul, am urcat direct în cameră, mi-am pus un pahar de vin roșu, am deschis larg geamurile să las să intre aerul răcoros și m-am aruncat fix în pat, bucurându-mă de acea liniște.

 

Scriu des în postările mele, că de multe ori Bucureștiul are o încărcătură ciudată, grea și epuizantă și dacă nu reușești să evadezi, ajungi să te urci pe pereți. Eu încerc pe cât posibil să evadez în week-end, nu reușesc mereu recunosc dar, dacă mi se ivește ocazia fug măcar prin jurul Bucureștiului și deseori la centre de spa.

 

 

Cum e la Bali Spa Cornu?

Un loc care vibrează, o energie frumoasă, oameni drăguți, extrem de amabili, o oază adevărată de liniște. Mi-am rezervat pentru a doua zi, masaj balinez, executat de un domn de la mama lui din țara spa-ului, Bali. Aveam niste dureri groaznice de spate și o tensiune tare ciudată în zona cervicală și am zis că mi-ar prinde bine. Dimineața după micul dejun, mă inființez în fața locului unde se ține masajul și apare un omuleț micuț, cu toată fața un zâmbet, cu capul puțin plecat, smerit și mă invită să mă așez. Mirosea demențial în încăpere iar muzica care se auzea în fundal m-a făcut să adorm în timpul sesiunii de spa deși mă trezisem cu o oră în urmă. NU este ceva foarte pretențios acolo, dar te simți incredibil de bine, e atât de cald locul încât nu îți mai vine să pleci.

Am terminal terapia de Spa și m-am dus direct la recepție să mă programez și pentru ziua următoare. Am stat de vorba un pic cu domnul, este de niște ani buni în Romania la Bali Spa Cornu, merge 1 dată pe an acasă în Bali, știe foarte bine limba română și este de o calmitate aproape ireală :).

Dacă nu vrei să stai în superba curte care găzduiește locația Bali  spa Cornu și nu vrei nici să stai la piscină, poți să te urci în mașină și să vezi împrejurimile, dealuri pline de verdeață, biserici unde poți intra pentru un moment de reculegere după relaxantul masaj de spa.

Am descoperit un loc drăguț unde am mâncat, se numește La Lavanda (aici pagina lor de Facebook). Cred că proprietarii sunt fani zona Provance, căci tema principală a locului este lavanda și tot ce ține de lavanda și  Provance. A fost o plăcere să fiu la ei și recomand locul cu mare drag dacă sunteți prin zonă.

 

Am cunoscut-o și pe doamna care se ocupă cu prepararea preparatelor cu specific balinez, este în locația Bali Spa Cornu de aproape 10 ani, de la începuturi ca și domnul balinez, ceea ce mă face să mă gândesc că omul sfințește locul și că, atunci când personalul este stabil, există și echilibru, ceea ce se simte în atmosfera de acolo.

Am citit cele 2 zile cât am stat, m-am relaxat, am mâncat bunătați specifice bucătăriei balineze și m-am încărcat incredibil cu liniște, oameni dragi, masaj de spa și natură.

Recomand cu mare mare drag locația iar ca propunere pentru proprietari sau cei care gestionează locația, de data aceasta am stat într-o cameră unde salteaua nu era tocmai foarte confortabilă, nu pentru spatele meu…. în schimb anul trecut am stat în apartamentul cu baldachin – un vis :), data viitoare cer tot camera cu baldachin :))).

Susa fotografiilor: galeria foto a paginii de facebook Bali Spa Cornu și poze făcute de mine personal cu telefonul :).

FullSizeRender 4

FullSizeRender 8

FullSizeRender 7

FullSizeRender 3

 

FullSizeRender 2

FullSizeRender 10

junior-suite

18623342_674155329444013_4028071054568781454_o

2
(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *